Přeskočit na obsah

Vítejte na EuDaMuS 2024

Po předchozích dvou ročnících proběhne v roce 2024 v pořadí již třetí Evropský den hudby ve školách. Tato velká akce proběhne v rámci možností jednotlivých vyučujících, tříd i celých škol v tvůrčí pedagogické svobodě 15. března 2024, nebo kdykoli v rozmezí několika dnů okolo tohoto data. Hlavní myšlenkou Evropského dne hudby ve školách je zprostředkovat dětem a mládeži radost z hudby, ze společného hraní, zpívání či pohybu s hudbou a na hudbu. Neméně podstatným cílem je ovšem také ukázat laické veřejnosti, jakým způsobem hudba děti a mladé lidi propojuje a jak může přispívat k jejich duševní pohodě i zkvalitnění mezilidských vazeb v kolektivu.

Evropský den hudby ve školách je možné oslavit mimo jiné také s písní, která pro Vás bude připravena. Předložená píseň představuje příležitost seznámit se s novým, pro mnohé mladé přitažlivým hudebním materiálem, příležitost k hledání vlastních tvořivých hudebních vyjádření v rámci třídního nebo školního kolektivu, stejně jako v ještě širším kontextu při propojení žáků a studentů v rámci více škol.

PRO PŘIPOJENÍ SE K TÉTO INICIATIVĚ BUDE V PROSINCI SPUŠTĚNO PŘIHLAŠOVÁNÍ. Je dobré o sobě vědět, je skvělé si společně připomenout důležitost hudby v našich životech.